Avdelning

Service

Connect

Inom serviceavdelningen jobbar framförallt våra duktiga mekaniker och tekniker. Det är de som ser till att alla maskiner fungerar som de ska och att kunden vet hur de ska ta hand om sin maskin.

Verkstadsmekaniker och fältmekaniker

En mekaniker har mekanikerutbildning inom tunga fordon eller liknande bakgrund. En del mekaniker jobbar på någon av våra verkstäder och en del jobbar ute i fält med en servicebuss. Vi ger alltid en intern utbildning för våra nya mekaniker. Kommer du från en annan bransch så kan det vara 2-3 månaders utbildning innan du börjar jobba. När du kommer ut i skarpt jobb så är du proffs på det du gör!

En lämplig utbildning för att kunna bli skogsmaskinmekaniker är t.ex. maskinmekaniker eller lastbilsmekaniker. Du kan läsa mer om utbildningarna här:  https://vikor.nu/fordon

 

Tekniker

Teknikerna arbetar i huvudsak med problemlösning och utveckling. Teknikerna är våra verkliga specialister. Som tekniker utgår man ofta från hemmet och de är utspridda jämnt över hela Sverige. Du samarbetar dels med våra egna verkstäder men också med våra servicelämnare och utvecklingsavdelningen hos vårt moderbolag i Finland. Ditt eget intresse kommer att styra vad som blir just ditt specialistområde!

Instruktör

Instruktörerna är med vid varje maskinleverans och ger kunden utbildning i hur han får ut maximal kapacitet från sin nya maskin.  Du kommer kanske att förbereda maskinen inne på någon av våra verkstäder och slutför jobbet ute i skogen hos kunden. Det här är en väldigt viktig bit för att få nöjda kunder!

För att bli en bra instruktör så bör du ha stor erfarenhet av att köra både skördare och skotare, samt teknisk kunskap och såklart behöver du vara en god pedagog.

Connect

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Ponsses värderingar och vårt sätt att arbeta

 

Alla i företaget är ansvariga för företagets framgång!

Genom årtionden har Ponsses medarbetare byggt upp den unika kultur och anda som härstammar från grundaren Einari Vidgren och idag genomsyrar hela företaget. Ponsseandan kännetecknas av vänlighet och rent spel. Vi är kundorienterade och har en hög arbetsmoral


Du kan bli vår nästa medarbetare!

Varför ska jag jobba hos Ponsse?

Förutom att du kommer att jobba med världens härligaste gäng där det är riktigt roligt att gå till jobbet så får du även del av detta:

 

 • Hos Ponsse gör ditt jobb skillnad!

  Alla jobb är lika viktiga för att Ponsse ska fortsätta gå framåt och uppåt. För att vi ska fortsätta att ta marknadsandelar så måste alla göra sitt yttersta, vilja utvecklas och lära. Du är meningsfull hos oss, och det kommer du att känna varje morgon när du går till jobbet.

 • Ponsse-andan

  Ponsse är ett familjeföretag med starka värderingar. Ponsse har alltid värderat sina medarbetare högt. Vi vill att medarbetarna håller sig vid god hälsa och känner att de gör ett meningsfullt jobb och bibehåller sin vilja att utvecklas. Vi gör detta bl.a genom en förmånlig sjukvårdsförsäkring, friskvårdsersättning och regelbundna medarbetarsamtal och uppföljning. Vi jobbar mycket för att göra arbetsmiljön så bra det bara går.

 • Möjligheter till internationell karriär

  Ponsse uppmuntrar intern rekrytering vilket ger dig möjligheten att utvecklas inom företaget. Eftersom Ponsse är ett globalt företag med dotterbolag i 11 länder spridda över hela jorden så finns även möjligheterna för dig som vill vidga vyerna ännu mer.

 • Vi har kul!

  Vi har kul på jobbet, och ibland hittar vi på saker ihop även på fritiden. Vi ordnar aktiviteter, grillkvällar osv. En gång om året träffas alla anställda i hela Sverige för en kickoff. Vi har julbord och en massa annat skoj med!

Lisjövägen 40
735 91 Surahammar Vägbeskrivning info.ponsseab@ponsse.com 0220-399 00 Se sida

Haparanda

Företagsvägen 1
953 33 Haparanda Vägbeskrivning info.ponsseab@ponsse.com 0922-103 90 Se sida

Uddevalla

Kasebergsvägen 8
451 55 Uddevalla Vägbeskrivning tomas.andersson@ponsse.com 070 399 16 27 Se sida

Värmland

Lisjövägen 40
735 91 Surahammar Vägbeskrivning michael.fredriksson@ponsse.com 070-399 01 42

Värnamo

Runemovägen 1A
331 34 Värnamo Vägbeskrivning info.ponsseab@ponsse.com 0370-461 40 Se sida

Åsele

Norrstrandsvägen 19
910 60 Åsele Vägbeskrivning info.ponsseab@ponsse.com 0941-108 91 Se sida

Örnsköldsvik

Tegelbruksvägen 10
891 55 Arnäsvall Vägbeskrivning info.ponsseab@ponsse.com 0660-26 4000 Se sida

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor